Notice: Constant _ISO already defined in /home/indianfeel/domains/indianfeelings.nl/public_html/info/language/english.php on line 421

Notice: Constant _DATE_FORMAT_LC already defined in /home/indianfeel/domains/indianfeelings.nl/public_html/info/language/english.php on line 428

Notice: Constant _DATE_FORMAT_LC2 already defined in /home/indianfeel/domains/indianfeelings.nl/public_html/info/language/english.php on line 429
Projecten

Project: Zelfmoord onder Hindoestaanse vrouwen
Samenwerkingspartners: Omroep Hindoe Media
Jaar: 2005

Project: Hindoestaans een verloren taal
Naar aanleiding van de vele reacties op het artikel: Hindoestaans, een verloren taal, besloten we i.s.m. Haagstad Radio, middels een interactief radio programma de luisteraars te laten reageren op de stelling:”Moeten ouders meer aandacht besteden om hun kinderen het Hindoestaans te leren”.
Samenwerkingspartners: Haagstad Radio
Jaar: 2007

Project: Dialoog met internet communities over maagdelijkheid, (homo)seksualiteit en weerbaarheid.
In veel traditionele culturen geldt als regel dat men geen seks voor het huwelijk mag hebben. De eer van de familie wordt in het alledaagse leven vooral gekoppeld aan de kuisheid (seksuele eer) van de meisjes. Maagdelijkheid, (homo)seksualiteit en relaties zijn thema's die allochtone (met name Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse) jongeren in hoge mate bezig houden. Internet is een goed medium voor jongeren om anoniem ervaringen uit te wisselen en met elkaar in discussie te gaan over maagdelijkheid, (homo)seksualiteit en weerbaarheid. Daarom worden in dit project discussiefora over deze thema's op community websites ontwikkeld. Deze discussies worden gestimuleerd en begeleid en er wordt onderzoek gedaan naar de elementen die jongeren daarin zelf van belang vinden. De analyse daarvan moet bouwstenen opleveren voor een aantrekkelijke internetgame over maagdelijkheid, (homo)seksualiteit en weerbaarheid.
Samenwerkingspartners: Rutgers Nisso Groep
Jaar: 2007-2008

Project: Online hulpverlening voor jongeren (hulpmix.nl)
Jongerenwebsites en instellingen uit de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg bieden vanaf vandaag online hulp via hulpmix.nl. De laagdrempelige hulpsite richt zich met name op multiculturele jongeren omdat blijkt dat zij vaak lang rondlopen met hun problemen voordat ze hulp zoeken. Op hulpmix.nl kunnen jongeren over ruim 100 onderwerpen informatie en tips krijgen, hulp vragen aan andere jongeren en chatten met hulpverleners. De hulp is gratis en anoniem.
Samenwerkingspartners: E-hulp.nl
Jaar: 2007-2008

Project: Ik met jou
Het ontwikkelen van een empowerment training binnen de, voor (jonge) vrouwen met een Turkse, Marokkaanse en Surinaamse Hindoestaanse achtergrond bekende 4 populaire internetcommunity’s (Marokko.nl, Indianfeelings.com, Hababam.nl en Sangam.nl), en in real life! Het centrale uitgangspunt binnen dit project is om jonge vrouwen bij te staan (empowerment) om hun eigen behoeften rond betaalde arbeid vorm te kunnen geven in samenspraak met hun partner en/of hun familie.
Samenwerkingspartners: Marokko Media
Jaar: 2007-2009

Indian Feelings Divali Foto Contest 2008
Divali is voor Hindustanen een belangrijke feestdag. Naast het begin van het nieuwe jaar wordt ook de terugkeer van Shri Ram gevierd. Hoewel de betekenis van Divali voor velen hetzelfde is gebleven, verschilt de viering van Divali in de verschillende landen waar Hindustanen wonen. In het jaar van 135 jaar Hindoestaanse immigratie gaven wij onze bezoekers de mogelijheid om de wereld te laten zien hoe zij Divali vieren. Zij konden een foto opsturen waar zij opstonden en konden laten zien hoe zij Divali vieren en wat Divali voor hen betekend. De mooiste foto’s werden door een Jury beloond met leuke prijzen.
Jaar: 2008

Online Debate Indian Feelings Forum
Binnen de Hindoestaanse cultuur heersen er vele taboes. Door dialoog en discussie geloven wij dat taboes bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Daarom organiseerde wij een Online Debate over onderwerpen die voor Hindoestanen maar ook geïnteresseerden in de Hindoestaanse cultuur aan het hart gaan.
Samenwerkingspartners: Hindoe Studenten Forum Nederland, Hindoe Jongeren Platform
Jaar: 2008

Online Projecten

Bollywood Winkel
BollywoodWinkel.nl is de eerste en enige webwinkel waar men legale dvd’s en cd's kan kopen. De webwinkel verkoopt speciale Bollywood titels. Bollywood Winkel is de eerste stap van Indian Feelings om piraterij tegen te gaan.
Jaar: 2007

BollywoodOnline.nl
Kort na de transformatie van IndianFeelings.nl waar nieuws een centrale positie kreeg, werd BollywoodOnline.nl opgezet. De site richt zich op alles wat met Bollywood te maken heeft; Nieuws, Achtergronden, E-Cards, Wallpapers, Songteksten van vele Bollywoodfilms en nog veel meer…
Jaar: 2007

BollywoodTones.nl
BollywoodTones.nl is opgezet om naast de ‘oudere’ Bollywood ringtones ook Bollywood realtones voor mobiele telefoons te kopen. Het iniatief is voortgekomen uit de groei en populariteit van Bollyood en Bollywood Lifestyle in het westen en in het bijzonder de Benelux.
Jaar: 2007

Hindoegids.nl
Hindoegids.nl is de eerste online Surinaams Hindoestaanse bedrijvengids, met bedrijven gesorteerd op rubriek. Net als in het Indian Feelings e-Zine, ligt het accent op bedrijven en organisaties met een Indiaas en/of Surinaamse achtergrond.
Jaar: 2007

HinduWijzer.nl
HinduWijzer.nl is een informatie website over het Hindoeïsme. Naast uitleg over Hindu rituelen en feestdagen, bevat de website ook nieuws over het Hindoeïsme. Deze website is ook te bereiken via www.hindoewijzer.nl.
Jaar: 2007

Indian Flava
Indian Flava is de  jongeren community van Indian Feelings. Net als IndianFeelings.nl bestaat de website uit een E-zine (www.indianflava.nl) en een discussie forum (forum.indianflava.nl).
Jaar:  2008

Indian Feelings TV
Op IndianFeelingsTV.com kunnen bezoekers kijken naar video specials van Indian Feelings. Daarnaast dient de website ook als een Surinaamse You Tube. Waar Surinaamse artiesten eigen video en audio kunnen uploaden, en zichzelf zo kunnen bekendmaken bij het grote publiek.
Jaar: 2008

Bollywood Movie Database
De Bollywood Movie Database, is het Eerste online archief met informatie over de vele Bollywood Films. De Database is verdeeld in diverse genres waar naast algemene informatie ook een trailer te zien is. Om deze unieke dienst voor een groot publiek toegankelijk te maken is deze op IndianFeelings.nl (Nederlands) en IndianFeelings.com (Engels) toegankelijk.
Jaar: 2008

Indian Feelings EN
Om een groter publiek te voorzien van Bollywood Nieuws en Informatie hebben wij enkele Engelstalige Bollywood Fansites opgezet. SharukhKhan.info, AishwaryaForever.info, SanjayDutt.info en AkshayKumar.info. Daarnaast is er BollywoodSelected.com welke wordt uitgegeven in het Engels en IndianFeelings.com welke in 4 talen (Engels, Duits, Frans en Nederlands) wordt uitgeven.